Openbaar vervoer

Reis je met het openbaar vervoer?

Dan ben je vanaf 1 juni 2020 in Nederland verplicht een mondkapje te dragen. Het kapje dient je mond en neus volledig te bedekken. Waaraan moet het mondkapje voldoen en hoe draag je het?
Het advies blijft om niet met het openbaar vervoer te reizen als het niet nodig is. Stap jij binnenkort in de trein, bus, tram of metro? Dan mag dat alleen als je een mondkapje draagt.

Niet-medische mondkapjes

In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes toegestaan. Dit betekent dat ze niet aan dezelfde eisen hoeven te voldoen als de mondkapjes die worden gebruikt in de zorg. Op zoek naar geschikte mondkapjes voor het openbaar vervoer? Shop hier direct hoogwaardige wegwerp mondkapjes.

Help verspreiding van het coronavirus in het openbaar vervoer te voorkomen

In het openbaar vervoer is het niet altijd mogelijk om anderhalve meter afstand van anderen te houden. Daarom verplicht de overheid het gebruik van mondkapjes in deze vorm van transport. Niet-medische wegwerp mondkapjes beschermen je niet tegen druppels van buitenaf. Maar volgens het RIVM worden druppels die de drager produceert er wél enigszins door tegengehouden. Je draagt de mondkapjes dan ook vooral om anderen te beschermen tegen het coronavirus en verspreiding tegen te gaan.